توکن حاکمیتی چیست؟ – در سرنوشت بلاک چین‌هاسهیم باشید

توکن حاکمیتی چیست؟ - در سرنوشت بلاک چین‌هاسهیم باشید

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که اگر طراحان و سازندگان ارزهای دیجیتال تصمیمی بگیرند که به نفع کاربران نباشد تکلیف چیست؟ آیا راهی برای مقابله با این شرایط وجود دارد؟

یکی از مشکلات اساسی دارندگان یک توکن (ارز دیجیتال) در رابطه با مدیریت و تصمیمات مسئولین آن پروژه است. ترس از اینکه مدیران پروژه تصمیمات اشتباهی اتخاذ کنند یا بر اساس نفع خودشان تصمیماتی را ثبت کنند.

اما جای نگرانی نیست!


توکن گاورننس یا حاکمیتی چیست؟

در این راستا یک مفهوم اصلی به نام توکن‌های گاورننس یا حاکمیتی در بازار ارزهای دیجیتال شکل گرفت که مدیریت یک ارز یا پروژه را به صورت دموکراسی تنظیم می‌کند تا کاربران و دارندگان آن توکن (ارز دیجیتال) بتوانند در مدیریت و تصمیمات آن پروژه شرکت کنند.

توکن‌های حاکمیتی چه کاربردی دارند؟

توکن‌های حاکمیتی ارزهای دیجیتالی هستند که سازندگان با هدف کمک به مشارکت کاربران در شکل‌گیری آینده‌ی شبکه‌ی رمزارزها طراحی کرده‌اند. به این ترتیب دارندگان ارزهای دیجیتال می‌توانند بر تصمیم‌گیری‌های پروژه‌ها تاثیرگذار باشند و تصمیمات مرتبط با این پرو‌ژه‌ها را تایید و یا رد کنند. کاربران می‌توانند درصورت تمایل پیشنهاد جدیدی را هم مطرح کنند. با داشتن توکن‌های حاکمیتی، کاربران علاوه‌بر یک اینکه سرمایه‌گذار ساده هستند، به طور غیرمستقیم یک ذینفع در شبکه نیز شناخته می‌شوند. به این ترتیب هر ذینفع می‌تواند درباره‌ی نحوه‌ی مدیریت پروتکل صحبت کند و رأی بدهد.

بررسی رابطه میان توکن گاورننس و دیفای

توکن‌های گاورننس یا همان توکن‌های حاکمیتی در این روزها محبوبیت زیادی را به خود جلب کردند. دارندگان توکن گاورننس یا توکن حاکمیتی در واقع از قدرت تصمیم گیری و مشارکت در نظر سنجی پروژه های DeFi بهرمند هستند که همچنین این موضوع سبب رشد اکوسیستم اتریوم که ۹۰ درصد پروژه های  DeFi بر روی این اکوسیستم کار میکنند نیز می‌شود.

با این اوصاف هنوز خیلی از کاربران هستند که اهمیت این توکن را نمی‌دانند که به طور یقین با رشد و محبوبیت دیفای این مفهموم در بین کاربران شناخته‌تر می‌شود. توکن گاورننس در واقع بستری برای سرمایه گذاران آن توکن برای شرکت در مباحث مدیریت و تصمیمات آن پروژه فراهم کرده است که کاربران می‌توانند با توکن حاکمیتی آن پروژه در فرآیند رای دادن که موجب ارتقا و رشد شبکه آن پلتفرم می‌شوند شرکت کنند.

در واقع سیستم رای گیری به طوری است که هر توکن گاورننس برابر است با یک حق رای، به این معنا که هرچقدر توکن گاورننس فردی بیشتر باشد حق رای بیشتری در تصمیمات آن پروژه دارد.

ارزهای دیجیتالی که Governance هستند

توکن گاورننس LEND

ارز دیجیتال LEND توکن گاورننس پروتکل Aave است; این پروتکل در زمینه وام دهی و وام گیری به صورت غیر متمرکز کار می‌کند. برای اینکه کاربران این پروتکل در تصمیمات Aave حق رای داشته باشند باید توکن LEND را در این راستا استیک کنند.

توکن گاورننس BAL

توکن BAL در واقع توکن گاورننس صرافی Blanacer است که دارندگان می‌توانند با استفاده از این توکن در تصمیم گیری‌های مدیریتی این پلتفرم سهیم باشند. این شرکت یک استخراج نقدینگی دارد که کاربران در ازای استخراج, توکن BAL را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند.

توکن گاورننس MKR

توکن MKR یک توکن گاورننس است که به پلتفرم DAO Maker تعلق دارد؛ همچنین از توکن MKR برای جذب سرمایه در اکوسیستم DAO MAKER نیز استفاده می‌شود. این شرکت که در سنگاپور فعالیت دارد، در زمینه وام دهی کار می‌کند. با توجه به فعالیت این توکن در پروژه دیفای MAKER میتوان آن را به عنوان یکی از بهترین توکن‌های گاورننس نیز نام برد.

توکن گاورننس COMP

کامپاند یک پرتوکل غیر متمرکز است که بستری را برای دریافت وام و وام دهی برای کاربران فراهم می‌کند. ارز دیجیتال کامپاند رمز ارز اصلی شبکه Compound بوده است که دارندگان توکن Comp قادر به اظهار نظر در رابطه با مدیریت این شبکه را دارند. در واقع توکن Comp باعث شد تا توکن‌های گاورننس و بیلد فارمینگ مورد توجه جامعه کریپتو کارنسی قرار بگیرد به طوری که این توکن توانست در طی زمان کوتاهی شاهد رشد ۴۰۰ درصدی شود.

دلایل اصلی محبوبیت توکن های گاورننس

در واقع دو دلیل اصلی وجود دارد که موجب محبوبیت ناگهانی توکن‌های گاورننس شدند.

  •  مورد اول این است که پروژه‌های دیفای که توکن‌های حاکمیتی را ارائه داده‌اند، ثابت کرده‌اند که مسیری امن و مطمئن برای کسب بازدهی هستند.
  • و مورد دوم این است که پروژه‌های دیفای و توکن‌های گاورننس از طریق مکانیزم نرخ بهره و کارمزد، بازدهی پایدار ایجاد می‌کنند.
  • به همین دلیل دارندگان توکن‌های حاکمیتی بر این باورند که شانس زیادی برای افزایش پذیرش و مقبولیت پروژ‌ه‌های دیفای در بین مردم جهان وجود دارد.

دموکراسی و برابری بین کاربران و سازندگان

امروزه توکن‌های حاکمیتی به غیرمتمرکزتر شدن پروژ‌ه‌ها کمک بسیاری می‌کنند. با در دست گرفتن کنترل این شبکه‌ها توسط کاربران و تصمیم‌گیری توسط آن‌ها، شبکه‌های مالی غیرمتمرکز هرچه بیشتر به سمت دمکراتیک شدن پیش می‌روند. این توکن‌های محبوب، دنیای ارزهای دیجیتال را بیش از گذشته از دخالت اشخاص و دولت‌ها مصون نگه می‌دارند.

منبع:

coinmarketcap

Rate this post
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به ایران بیت می‌باشد.