سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال و خرید و فروش آنها میتواند برای تازه واردان یک کار دلهره آور باشد. بارها در اخبار، از کلاهبرداری های مختلف و از دست دادن سرمایههای مردم شنیدهایم.
اگرچه این فرض تا حدودی درست است و در گذشته نیز شاهد این اتفاقات بودهایم، اما این روزها شروع به سرمایهگذاری در حوزه ارزهای دیجیتال راحتتر و امنتر است.
مهمترین نگرانی برای معاملهگران و کسانی که میخواهند در بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنند، امنیت است. هیچ کس دوست ندارد حتی بخش کوچکی از دارایی خود را به دلیل کلاهبرداری و هک از دست بدهد.
از سوی دیگر، اگرچه ارائه این امنیت تا حد زیادی به صرافیهای رمزنگاری بستگی دارد، اما ما به عنوان افرادی که حق انتخاب داریم، میتوانیم با انتخاب بهترین و معتبرترین صرافیها، این ریسک را به حداقل برسانیم.
بیشتر بخوانید: معتبرترین صرافیهای ارز دیجیتال در ایران و جهان |
از این رو در این مقاله به معرفی ۵ تا از بهترین صرافیهای خارجی میپردازیم که روزانه حجم زیادی از تراکنشها در این زمینه انجام میشود.
صرافی بایننس در سال ۲۰۱۷ تاسیس شد و با امکانات و نوآوریهای خود توانست خود را به عنوان یکی از بهترین صرافیهای ارز دیجیتال معرفی کند.
این صرافی که بر خرید و فروش آلت کوین تمرکز دارد، بیش از ۳۰۰ ارز دیجیتال غیر از بیت کوین را پشتیبانی میکند. ناگفته نماند که امکان معامله مستقیم رمز ارز با پول فیات مانند یورو وجود دارد اما تعداد آنها کم است.
بایننس در حال حاضر بزرگترین صرافی ارز دیجیتال است که به جز در برخی از کشورها، بقیه کاربران در سراسر جهان میتوانند در آن خرید و فروش کنند. در واقع، بایننس به قدری محبوب است که بخش بزرگی از حجم روزانه تراکنشهای رمزنگاری، بر روی این پلتفرم انجام میشود.
این صرافی در بین ایرانیان نیز بسیار محبوب است. اگرچه بایننس به دلیل تحریمهای آمریکا خدماتی به کاربران ایرانی ارائه نمیدهد، اما هنوز هم بسیاری از معاملهگران با تجربه با استفاده از روشهای احراز هویت مانند VPN یا VPS خرید و فروش میکنند.
این صرافی امنیت زیادی برای ایرانیان ندارد و امکان بلوکه شدن داراییها وجود دارد.
Coinbase، پرکاربردترین صرافی در ایالات متحده، در سال ۲۰۱۲ در آمریکا تأسیس شد و کاملاً با قوانین و مقررات مالی این کشور مطابقت دارد.
از آنجایی که بازار کریپتو مملو از ارزهای ناشناس با آینده نامشخص است که برخی از آنها نیز کلاهبرداری هستند، کوین بیس تصمیم گرفته است بر روی ارزهای شناخته شده تمرکز کند. به همین دلیل تنها امکان خرید و فروش ۴۶ ارز در این صرافی فراهم شده است که در مقایسه با بایننس بسیار کم است.
با این حال، رابط کاربری Coinbase کاملاً ساده طراحی شده است و افراد تازه وارد به راحتی میتوانند در آن کار کنند.
البته برای کسانی که به دنبال ویژگیهای پیشرفتهتر از سایر صرافیها هستند، Coinbase یک بخش حرفهای به نام Coinbase Pro نیز دارد.
در این قسمت میتوانید از امکانات اضافی مانند نمودارهای بیشتر، ساختار کارمزد متفاوت و پویا و … استفاده کنید، لازم به ذکر است که Coinbase Pro به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است و نیازی به پرداخت هزینه برای آن نیست.
‘Kraken’ یکی دیگر از صرافیهای محبوب، به ویژه در میان کاربران اروپایی است که توسط جسی پاول تأسیس شده است. این صرافی تا سال ۱۳۹۳ توانست خود را به عنوان یکی از صرافیهای معتبر معرفی کند اما چند سال بعد در سال ۱۳۹۶ با مشکلاتی مواجه شد که چند ماه به طول انجامید. با این حال کراکن توانست اعتماد کاربران را دوباره به دست آورد.
صرافی کراکن به کاربران خود اجازهی داد و ستد ۶۰ ارز دیجیتال را میدهد، که کمی بیشتر از کوین بیس است، اما هنوز با بایننس فاصله زیادی دارد.
علاوه بر این ارزهای رمزپایه، امکان معامله کد ارز با ارز فیات نیز وجود دارد که شامل دلار آمریکا، ین ژاپن، دلار کانادا، پوند انگلیس، یورو، فرانک سوئیس و دلار استرالیا است.
کراکن بیشترین حجم معاملات روزانه را در بین کاربران اروپایی و واحد پول یورو دارد. یکی دیگر از مزایای این صرافی کارمزد پایین آن نسبت به سایر صرافیها است.
Bittrex که در سال ۲۰۱۶ تأسیس شد، در یک زمانی، امنترین صرافی ارزهای دیجیتال محسوب میشد. اگرچه این صرافی هنوز قربانی حملات خرابکارانه نشده است، اما تاریخ آن خالی از نقاط تاریک نیست.
در سال ۲۰۱۹، بسیاری از کاربران گزارش دادند که داراییهای آنها توسط Bittrex مصادره شده است و آنها تنها دو هفته فرصت دارند تا ارزهای خود را از صرافی خارج کنند.
Bittrex اکنون در بین کاربران شناخته شده است. علاوه بر این، امکان معامله بیش از ۳۲۴ ارز دیجیتال مختلف در این صرافی وجود دارد که آن را بالاتر از صرافیهایی مانند بایننس قرار میدهد.
نکته دیگری که در مورد Bittrex باید در نظر داشت این است که نرخ آزاد آن در ابتدا بالاتر از سایر صرافیها است اما با انجام معاملات و رسیدن به سقف ۳۰ روزه این رقم به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
آخرین صرافی که امروز معرفی میکنیم صرافی Bitfinex است. این صرافی به دلیل داشتن امکانات بسیار، یکی از پیشرفتهترین صرافیهای رمزنگاری در جهان به شمار میرود. به همین دلیل است که استفاده از این صرافی را برای افراد تازه وارد و کم تجربه توصیه نمیکنیم.
بیت فینکس یکی از صرافیهایی است که در گذشته مورد حمله و سرقت قرار گرفته است. در سال ۲۰۱۶ این اتفاق ناگوار برای این صرافی رخ داد اما خوشبختانه این شرکت توانسته تمامی خسارات وارده را به کاربران خود برگرداند.
بیش از ۱۴۰ ارز دیجیتال را میتوان در بیت فینکس معامله کرد. علاوه بر این، ارزهای فیات از دلار آمریکا، ین ژاپن، پوند انگلیس و یورو پشتیبانی میکنند.
در زمان نگارش این مقاله، Bitfinex نهمین صرافی برتر ارز دیجیتال در سایت محبوب Coin Market Cap است.
در پایان لازم به ذکر است که صرافیهای زیادی برای سرمایهگذاری در ارزهای رمزنگاری شده و خرید و فروش آنها وجود دارد که هر کدام در بین قشر خاصی از مردم جهان محبوبیت دارند. به عنوان مثال، همانطور که گفته شد، آمریکایی ها ترجیح میدهند در Coinbase تجارت کنند، در حالی که اروپایی ها Kraken را ترجیح میدهند و آسیاییها و دیگران نیز معمولاً از Bitfinex و Binance استفاده میکنند.
اگر به دنبال انتخاب یک صرافی بین المللی خوب برای ادامه سرمایهگذاری خود هستید، باید به نکات دیگری مانند تعداد ارزهای رمزپایه پشتیبانی شده و حجم معاملات روزانه آن صرافی نیز توجه کنید.
در این مقاله سعی کردیم به معرفی پنج مورد از بهترین صرافیهای خارجی بپردازیم که با توجه به تعداد زیاد این صرافیها، مطمئنا موارد دیگری نیز در لیست ما قرار نگرفته است. با این حال، هیچ دلیلی وجود ندارد که استفاده از آنها را توصیه نکنیم. ناگفته نماند که صرافیهای معتبر ایرانی نیز در سالهای اخیر بهوجود آمدهاند که میتوانند پاسخگوی نیاز کاربران جدید و کم تجربه باشند.