سولانا چیست؟

سولانا چیست

سولانا یک نوع از بلاک چینه که رمزارز مخصوص به خودش رو داره.

سولانا، نوآوری در بلاک‌چین

سولانا یک پروژه ارز رمزنگاری شدست که رویکردی کاملاً متفاوت در نحوه کار بلاک چین ها داره. این پلتفرم در کالیفرنیا و توسط آناتولی یاکوونکو راه اندازی شد.
یاکوونکو هنگام در دست داشتن برنامه توسعه شبکه رایانه‌ای، بیت کوین رو استخراج کرد.
در فرایند استخراج بیت کوین، یاکوونکو متوجه شد که می‌شه از بیت کوین برای به وجود اومدن زمان سنجی غیرمتمرکز در بلاک چین رمزارزها استفاده کرد.
اون عقیده داشت که نظریه مطرح شده می‌تونه در خصوص معاملات زمان سنجی، در شرایطی که تغییر در عدم تمرکز و یا امنیت ایجاد کنه، باعث افزایش مقیاس پذیری بلاک چین‌های رمزارزها باشه.
یاکوونکو می‌دونست که امکان ساخت این فرضیه وجود داره. به این خاطر که دو قدرت بزرگ دیگه مثل اینتل و گوگل، مشابه این فناوری رو در پایگاه اطلاعات خودشون اجرا کرده بودن. بنابراین وایت پیپر سولانا در نوامبر ۲۰۱۷ منتشر شد.

بیشتر بخوانید: ماینینگ ارز دیجیتال به زبان ساده

کارایی

سولانا بلاک چینیه که می‌تونه از برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند پشتیبانی کنه.
این فناوری با هدف رسیدن به بهروه وری بیشتر، برای معاملاتی که دارای بازه زمانی هستن از اثبات توافق سهام با پایین‌ترین مانع استفاده می‌کنه. این کار به سولانا اجازه می‌ده تا بتونه بین پنجاه تا شصت و پنج هزار تراکنش در ثانیه رو پردازش کنه.
این یعنی جلو افتادن بستر سولانا از بلاک چین اتریوم و بیت کوین با تراکنش‌های بسیار کمتر در یک ثانیه.

خوبان همه جمعند؛ غنیمت شمریم!

اعضای تیم سولانا از کارمندان سابق کوالکام، گوگل، اپل، مایکروسافت و دراپ باکس هستن.

معماری سولانا

معماری سولانا علاوه بر اینکه مبتنی بر فناوری های مشابه پایگاه داده مورد استفاده گوگل و مایکروسافته، از Filecoin، پروژه رمز ارزهای ذخیره سازی غیرمتمرکز داده، نیز الهام گرفته.

اجماع اثبات سهام PoH، هنگامی که معاملات رو به یک بلوک سولانا اضافه می کنه شامل زمان سنجی می‌شه. بنابراین در سولانا بلاک جدید در هر چهارصد میلی ثانیه به وجود میاد که این در مقایسه با اتریوم (تقریباً ۱۵ ثانیه) و بیت کوین (۱۰ دقیقه) بسیار پیشروتر و برتره.

بخش‌های مختلف سولانا

Tower BFT: نسخه بهینه شده PBFT’s PoH
Turbine: یک پروتکل انتشار بلوک مبتنی بر فناوری BitTorrent (البته با اختلافات فنی زیاد)
Gulf Stream: پروتکل انتقال معاملات بدون Mempool
Sealevel: زمان اجرای قرارداد هوشمند موازی
خط لوله: یک واحد پردازش تراکنش برای بهینه سازی اعتبار سنجی
Cloudbreak: پایگاه داده حساب بصورت افقی
Replicators: انبار لجر توزیع شده

اهداف سولانا

۱.بهبود مقیاس پذیری:

یکی از نوآوری های بنیادین سولانا الگوریتم اجماع اثبات تاریخ یا PoH هست که توسط آناتولی یاوونکو ارائه شده. این نوآوری باعث مقیاس پذیری بیشتر پروتکل می‌شه که به نوبه خود قابلیت استفاده رو افزایش می‌ده.

۲.زمان پردازش کوتاه :

سولانا در فضای رمزارزها به دلیل زمان پردازش فوق العاده کوتاه بلاک چین شناخته شده. پروتکل ترکیبی سولانا زمان اعتبار سنجی رو برای معامله و و اجرای قرارداد هوشمند به طور قابل توجهی کاهش می‌ده . با زمان پردازش سریع، سولانا مورد توجه بسیاری از نهادها هم قرار گرفته.

۳.کارمزد کم در قبال پردازش سریع :

یکی از وعده های اصلی سولانا به کاربران اینه که هیچ وقت تعجب اون‌ها رو بابت افزایش هزینه‌ها و مالیات برنمی‌انگیزه. این پروتکل به گونه ای طراحی شده که کارمزد معاملات کمی داره در حالی که مقیاس پذیری و پردازش سریع رو تضمین می‌کنه.

طرفداران سولانا

به دلیل استفاده از این مدل اجماع ترکیبی و ابتکاری، سولانا تونسته توجه بسیاری از تجار و معامله گران رو به خودش جلب کنه.

همونطور که در دنیای آدم‌ها “مادر رو ببین، دخترو بگیر” یک قاعده ی کلی شده؛ در دنیا رمزارزها هم “کاربرو ببین، رمزارز رو بشناس” رواج داره.

به عبارت دیگه با در نظر گرفتن کاربران این رمز ارز که جامعه ی بزرگ و محترم تجار و معامله گران هست؛ می‌شه گفت تمرکز سولانا بر در دسترس قرار دادن امور مالی غیر متمرکز در مقیاس بزرگه.

ویژگی های Gulf Stream & Sealevel

در میان ویژگی های موثر در این پلتفرم، در کنار موارد مطرح شده در بالا، دو مورد Sealevel و Gulf Stream هم وجود داره.

در واقع Sealevel امکان شناسایی سریع همه معاملات غیر همپوشانی و پردازش همزمان اون‌ها رو فراهم می‌کنه. این در حالیه که Gulf Stream شناخت تعداد کمی از رهبران آینده رو امکان پذیر می‌کنه تا اون‌ها بتونن قبل از شروع تولید بلوک، معاملات خودشون رو شروع کنن.

نکته اصلی در مورد Solana اینه که در هر صورت برای بهینه سازی سرعت، وظایف مختلفی رو به گره‌های مختلف شبکه اختصاص می‌ده. برای اطمینان داشتن از صحت تراکنش‌ها، تمامی اون‌ها از مهر زمان برخوردارن.

این یعنی که خوشه ای از گره های این پلتفرم، می‌تونن مسئولیت میزبانی یک سیستم عامل دیفای (DeFi) رو داشته باشن و یک خوشه دیگه نیز می‌تونه مسئولیت پردازش ریز معاملات انجام شده در دنیای مجازی رو داشته باشه. این امر باعث می‌شه سولانا بدون مصالحه غیرمتمرکز، مقیاس پذیر و امن باشه.

بیشتر بخوانید: دیفای چیست؟ مزیت های Defi

توکن SOL

SOL یک ارز رمزنگاری شده بومی بلاک چین سولاناست. برای پرداخت تعرفه ها در شبکه سولانا استفاده می شود. SOL همچنین می تواند برای تبدیل شدن به یک گره بلاک چین در نظر گرفته بشه. در آینده، از SOL برای رأی دادن به تغییرات Solana استفاده خواهد شد.

عرضه اولیه کوین سولانا

عرضه اولیه (ICO) رمزارز سولانا (SOL) در ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی از طریق CoinList انجام شد که در طی اون، ۸ میلیون SOL با قیمت کلی ۱٫۷۶ میلیون دلار (۰٫۲۲ دلار به ازای هر کوین) به فروش رسید.

نقشه راه سولانا

سولانا در دوره اخیر موفق شده که به برخی مشارکت‌های جدی ورود پیدا کنه. همکاری اون با FTX در صرافی غیرمتمرکز Serum، یکی از موارد بسیار قابل توجه این همکاری‌هاست، در وهله اول تیم FTX پیش از انتخاب سولانا، ده‌ها زنجیره جایگزین رو در طول یک سال بررسی کرده بود. انتخاب سولانا بعد از این‌همه بررسی، به خوبی نشون می‌ده که این پلتفرم حرف‌ها برای گفتن داره.

دومین پروژه بزرگ این بلاک چین، همکاری با چین‌لینک (Chainlink) بود که اکنون در کنار یکدیگر در حال ساخت یک اوراکل فوق‌العاده سریع هستن. این اوراکل ارزان قادر خواهد بود داده‌های قیمتی رو در هر بلاک سولانا هر ۴۰۰ میلی ثانیه یک بار به روز کنه.

در ادامه، اخیراً سولانا از همکاری بزرگ دیگری با Tether جهت ورود USDT به اکوسیستم خود خبر داده.

تیم سولانا در ادامه روند رو به رشد خود قصد دارن زمان تولید هر بلاک رو تا ۸۰ میلی‌ثانیه کاهش بدن. اون‌ها همچنین امیدوارن که معاملات رمزارزی رو در بازه زمانی ۱ میلی ثانیه در صرافی‌های غیرمتمرکز بلاک چین سولانا امکان‌پذیر کنن.

تحلیل قیمت SOL

سولانا در ماه آوریل سال ۲۰۲۰ میلادی، با قیمت تقریبی ۱ دلار به ازای هر توکن در بازار رمزارزها معامله می‌شد. اگرچه معاملات SOL در صرافی بایننس اندکی پس از این امر آغاز شد، اما به نظر می‌رسه این اتفاق تأثیر مثبتی بر بهای این رمزارز نداشته و بهای اون با طی یک روند کاهشی به ۶۰ سنت رسید و تا اوایل ماه جولای سال ۲۰۲۰ در همین محدوده باقی موند.

در اواخر ماه جولای، مشخص شد که صرافی مطرح مشتقات رمزارزی FTX، در حال راه‌اندازی یک صرافی غیرمتمرکز در بلاکچین سولانا (Solana) با نام Serum هست و در یک ماه پس از راه‌اندازی اون، قیمت کوین سولانا تا حدود ۵ دلار افزایش یافت.

در حال حاضر قیمت سولانا به ۴۰ دلار رسیده.

وضعیت ارز سولانا
وضعیت بازار سولانا در ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ – ۱۷ ژوئن ۲۰۲۱
۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به ایران بیت می‌باشد.