کدام بلاک‌چین برای ساخت NFT مناسب‌تر است؟

اگر به جعبه خاک خورده خاطرات در مغزمان رجوع کنیم قطعا در قفسه تردیدها بخشی را تحت اشغال، استعمار و سلطه تردیدهای “هزینه فرصتی” خواهیم یافت. مقصودم از تردیدهای هزینه فرصتی، تردیدهایی است که در تعارض بین انتخاب دو چیز برایمان به وجود آمده، مثلا گیج شدن بین انتخاب تنها یک شکلات جلوی قفسه شکلات‌ها.

متاسفانه باید گفت دریای تردید و تعارض در تصمیم گیری بین دو یا چند چیز ساحلی ندارد و در دنیای NFTها نیز همین تردید را در مقابل بلاک چین‌ها و انتخاب یکی از آن‌ها برای پروژه خود تجربه خواهید کرد.

در دنیای امروز کمتر کسی است که چیزی از NFTها نشنیده یا هیچ اطلاعاتی از آن‌ها نداشته باشد. همه مردم حداقل اطلاعات پایه ای از NFTها دارند.

اگر احیانا چیزی از NFTها نمی‌دانید؛ جای نگرانی نیست.

میتوانید با مراجعه به این لینک، در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کنید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

جنبه‌هایی که باید در نظر گرفته شود
اتریوم  ، ETHERUM
Flow ، فلو
Binance Smart Chain ، بایننس اسمارت چین
Cardano ، کاردانو
سولانای قاتل، SOLANA
EOS، ایاس
WAX، وکس
Algorand، الگوراند
Tezos، تزوس
Tron، ترون

در سال ۲۰۲۱، حراج‌های هنری NFT شروع به کار کردند و ما شاهد خرید NFTهای بسیار گران قیمت بودیم و هستیم که در حال حاضر “همه روز: ۵۰۰۰ روز اول” با ۶۹.۳ میلیون دلار پیشتاز بر دیگر NFTهاست.

علاوه بر این، احتمالاً در مورد NFTهای محبوب دیگری مانند CryptoKitties ،CryptoPunks، اولین توییت جک دورسی، Doge NFT – و غیره شنیده اید.

مسلماً اکنون چندین بازار NFT نیز از جمله OpenSea ،NBA Top Shot و Decentraland ایجاد شده است.

 این بازارها به معامله گران و هنرمندان اجازه می‌دهند تا معاملات را به راحتی انجام دهند و از معاملات برد-برد سود ببرند.

 بر اساس آنچه تاکنون دیده‌ایم، به جرات می‌توان گفت که بازار NFT به شکوفایی خود ادامه می‌دهد و ما را با پروژه‌های غیرعادی و باورنکردنی NFT شگفت‌انگیزتر خواهد کرد.

اگر شما نیز به NFTها علاقه مند شده اید و می‌خواهید پروژه خود را راه اندازی کنید، مهم است در نظر داشته باشید که پروژه شما بر روی کدام بلاک چین اجرا می‌شود. 

بهترین بلاک چین‌های ساخت NFT

بنابراین، ما پیشنهاد می‌کنیم به برخی از نکات فنی بپردازیم و محبوب‌ترین بلاک چین‌های مورد استفاده برای توسعه توکن NFT و توسعه بازار، یعنی اتریوم، فلو، بایننس اسمارت چین، کاردانو، سولانا، EOS، WAX، الگوراند، تزوس و ترون را بررسی کنیم. همراه با ایران بیت باشید.

جنبه‌هایی که باید در نظر گرفته شود

این روزها با توجه به انواع بلاک چین‌، انتخاب یکی از بلاک چین‌ها که به بهترین وجه به عنوان پایگاهی امن، سریع و مناسب برای پروژه NFT شما باشد، سخت‌تر شده است.

با این حال، معیارهای خاصی وجود دارد که به شما توصیه می‌شود قبل از سرمایه گذاری در توسعه یک پلتفرم NFT آن‌ها را در نظر بگیرید. این معیارها شامل هزینه تراکنش، عملکرد قرارداد هوشمند، مکانیسم توافق و سرعت تراکنش هستند.

سرعت تراکنش

سرعت تراکنش بلاک چین نقش مهمی در موفقیت کلی پروژه NFT شما دارد. برخی از بلاک چین‌ها سرعت تراکنش بالاتری دارند، به این معنی که آن‌ها قادر به انجام تعداد بیشتری تراکنش در ثانیه هستند، در حالی که برخی دیگر کمی کندتر هستند.

علاوه بر این، سرعت تراکنش تاثیر زیادی بر هزینه تراکنش دارد. اگر یک بلاک چین از توان عملیاتی پایینی برخوردار باشد، کاربران باید هزینه‌های بالاتری را به ماینرها بپردازند تا مطمئن شوند که تراکنش آن‌ها نسبت به سایرین اولویت دارد.

هزینه تراکنش

همه آثار هنری NFT با قیمت‌های گزاف فروخته نمی‌شوند. برعکس، اکثریت قریب به اتفاق NFTهای موجود (اقلام درون بازی و کلکسیون‌های دیجیتال) نسبتاً مقرون به صرفه هستند و می‌توانند توسط یک کاربر معمولی خریداری شوند.

اگر یک شی هنری قیمت زیادی ندارد، چرا هزینه تراکنش‌های بالایی را پرداخت کنید؟ هزینه‌های نسبتا پایین تراکنش برای پذیرش گسترده‌تر NFTها بسیار مهم است. ترجیحاً، بلاک چین انتخابی باید ساختاری احساسی داشته باشد تا کاربران بیشتری را به پلتفرم NFT بکشاند.

عملکرد قرارداد هوشمند

همه پلتفرم‌های NFT بر قراردادهای هوشمند متکی هستند که مسئولیت تنظیم شرایط تجارت بین خریدار و فروشنده را بر عهده دارند.

به طور کلی، قراردادهای هوشمند پیچیده و خوش ساخت، امنیت کامل پلتفرم را تضمین می‌کنند. به همین دلیل مهم است که مطمئن شوید بلاک چین انتخابی دارای عملکرد قرارداد هوشمند قوی و قابل اعتماد است.

علاوه بر این، خود را در مورد زبان برنامه نویسی قرارداد هوشمند بلاک چین مطلع کنید. به عنوان مثال، اگر اتریوم را انتخاب کنید که از Solidity استفاده می‌کند، ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا توسعه دهندگان حرفه ای Solidity را پیدا کنید (اگر در راه اندازی کمپین به آنها محتاج شوید) زیرا این زبان برنامه نویسی یک تخصص نسبتاً نادر است. با این حال، در مورد زبان گسترده‌تر دیگری مانند C++، یافتن متخصصان برجسته چندان دشوار نیست.

مکانیسم اجماع

گاهی اوقات ممکن است بلاک چین مستعد حملات باشد. پلتفرم‌هایی که با استفاده از مکانیسم‌های اجماع اثبات کار (PoW) کار می‌کنند، معمولاً با مسائل بیشتری نسبت به پلتفرم‌هایی که با اجماع اثبات سهام (PoS) کار می کنند، سر و کار دارند. به همین دلیل، ممکن است عاقلانه‌تر باشد که به PoS یا انواع مرتبط با آن مانند DPoS و LPoS و همچنین سایر گزینه‌های موجود، یعنی اثبات تاریخچه (PoH) و اثبات اعتبار سهام (PoSA) به اثبات کار اولویت داده شود.

جای تعجب نیست که اتریوم توجه کافی به مدل PoW فعلی خود داشته است و اکنون در حال آماده سازی ارتقای اتریوم ۲.۰ است که در نهایت بلاک چین خود را از PoW به PoS منتقل می‌کند.

توجه داشته باشید که مکانیسم اجماع بلاکچین انتخابی شما، می‌تواند بر محیط‌زیست تأثیر بگذارد:

 برای مثال، بلاک‌چین‌هایی که از PoW استفاده می‌کنند باعث انتشار مقادیر زیادی گازهای گلخانه‌ای می‌شوند. اما آن‌هایی که از PoS استفاده می‌کنند، در مقایسه با POWها انرژی های کمتری را در مسیر بهتری مصرف می‌کنند. زیرا در POS ماینرها مجبور نیستند پازل‌های پیچیده‌ای را برای اثبات کار خود روی بلاک چین‌های PoS حل کنند – در نتیجه، قدرت پردازش مورد نیاز به میزان قابل‌توجهی کمتر است.

 در همین رابطه، ایلان ماسک حتی تصمیم خود را مبنی بر پذیرش پرداخت بیتکوین (BTC) برای تسلا تغییر داد، زیرا بلاک چین بیت کوین مبتنی بر PoW بیش از حد به واحدهای استخراج انرژی بر انرژی وابسته است، که در نتیجه استفاده از سوخت‌های فسیلی را افزایش می‌دهد.

پس مکانیسم اجماع بلاک چین نکته ایست که نمی‌توان به سادگی نادیده‌اش گرفت.

اکنون که می‌دانید هنگام انتخاب بلاک چین برای توسعه NFT باید به چه معیارهایی توجه کنید، می‌توانیم به بررسی محبوب‌ترین بلاک‌چین‌ها بپردازیم و درباره قابلیت‌های آن‌ها اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

اتریوم 

ساخت توکن NFT روی بلاک چین اتریوم

اتریوم که در سال ۲۰۱۵ توسط Vitalik Buterin راه اندازی شد، در راس منحنی قرار دارد و در حال حاضر پرکاربردترین بلاک چین برای پروژه‌های NFT است.

 این پلتفرم دارای یک جامعه بزرگ از توسعه دهندگان است که برای اتریوم یک مزیت قابل توجه محسوب می‌شود. زیرا هر گونه باگ احتمالی توسط جامعه اتریوم به طور موثر و سریع برطرف شده و ویژگی‌های جدید و پیشرفته با آپدیت‌های منظم اجرا می‌شود. علاوه بر این، اتریوم با بسیاری از اسناد فنی ارائه می‌شود که برای توسعه دهندگان در هنگام ساخت dApps یا قراردادهای هوشمند بسیار مفید است.

اتریوم نیروی محرکه دو استاندارد توکن محبوب، یعنی ERC-721 (برای ایجاد توکن‌های غیرقابل تعویضNFT) و ERC-1155 (که برای ایجاد توکن‌های نیمه قابل تعویض جدید استفاده می‌شود؛) است. تاکنون، این دو توکن استاندارد، پایه و اساس اکثر NFTهای موجود را تشکیل داده‌اند و به احتمال زیاد این روند ادامه خواهد داشت. 

علاوه بر این، اتریوم اخیرا استاندارد دیگری را پیشنهاد کرده است – EIP-2309. این امر به شما امکان می‌دهد تا فرایند ساخت NFT را موثرتر انجام دهید و به کاربران نیز این امکان را می‌دهد که هر تعداد توکن را در هر تراکنش که می‌خواهند بسازند.

برای پیاده سازی قراردادهای هوشمند، اتریوم از Solidity، یک زبان برنامه نویسی شی گرا که توسط تیم اتریوم ایجاد شده و توسط ماشین مجازی اتریوم (EVM) کامپایل شده است، استفاده می‌کند. بلاک چین اتریوم نیز دارای ارز رمزنگاری شده خاص خود به نام اتر (یا ETH) است. علاوه بر این، اتریوم میزبان بیش از ۴۶۰۰۰۰ قرارداد هوشمند است که بر اساس استاندارد توکن ERC-20 نوشته و ساخته شده است. برخی از پروژه‌های رمزنگاری پیشرو بر بستر اتریوم عبارتند از (Tether (USDT) ، USD Coin (USDC)، ChainLink (LINK و (Dai (DAI.

کارمزد تراکنش اتریوم بر اساس تراکم شبکه متفاوت است و معمولاً بین ۲۰ تا ۷۰ دلار در هر تراکنش است که در مقایسه با سایر بلاک چین‌ها گس فی بسیار گرانیست.

علاوه بر این، اتریوم از توان عملیاتی پایینی رنج می‌برد که به آن اجازه می‌دهد تنها ۱۳ تا ۱۵ تراکنش در ثانیه انجام دهد. با این حال، قول داده شده است که با ارتقای اتریوم ۲.۰ که هدف آن افزایش ظرفیت تراکنش‌ها و کاهش هزینه‌های تراکنش است، تمام این مشکلات حل خواهد شد. برای تحقق این امر، اتریوم در نهایت از یک PoW به یک مکانیسم اجماع PoS مهاجرت خواهد کرد، که انتظار می‌رود تأثیر مثبتی بر کل شبکه اتریوم و، مهم‌تر، محیط‌ زیست داشته باشد.

اگر تا به حال نام CryptoKitties یا CryptoPunks را شنیده اید، احتمالاً باید بدانید که هر دو بر روی بلاک چین اتریوم توسعه یافته اند. اتفاقاً یک مورد از مجموعه ۱۰۰۰۰ کریپتوپانک اخیراً توسط Visa به قیمت ۱۵۰۰۰۰ دلار خریداری شده است.

اکثر بازارهای برتر NFT با بیشترین حجم معاملات در اتریوم ایجاد شده‌اند که برجسته‌ترین آن‌ها OpenSea ،Rarible ،Nifty Gateway ،KnownOrigin ،SuperRare و Decentraland هستند.

اگر به اطلاعاتی در مورد API اتریوم نیاز دارید، می‌توانید آن را در وب سایت رسمی اتریوم بیابید.

Flow

بلاک چین فلو یک جایگزین برای اتریوم و انتخابی مناسب برای ساخت NFT

Flow که در اوایل سال ۲۰۲۰ راه اندازی شد، توجه بسیاری از علاقه مندان به ارزهای دیجیتال را به خود جلب کرد و اغلب به عنوان جایگزین خوبی برای اتریوم از آن یاد می شود.

توسعه‌دهندگان Flow قرار است آن را به بهترین پلتفرم برای برنامه‌های مصرف‌کننده با مقیاس‌پذیری، ترکیب‌پذیری، و مهمتر از همه، تجربه کاربری برتر تبدیل کنند.

همانطور که انجمن Flow بیان می‌کند:

“Flow در مسیری است تا فناوری بلاک چین را به میلیاردها برساند و یک کیف پول بلاک چین را در جیب همه قرار دهد”.

بنابراین، می‌توان گفت که بلاک چین Flow به تکامل بیشتر ادامه خواهد داد و احتمالاً فرصت‌های بیشتری را برای علاقه‌مندان به NFT به ارمغان خواهد آورد.

Flow زاییده افکار Dapper Labs، شرکتی مستقر در کانادا است که CryptoKitties را به دنیا معرفی کرد. این بلاک چین مبتنی بر PoS می‌تواند کل اکوسیستم‌های برنامه‌های کاربردی، به‌ویژه آن‌هایی که با بازی‌ها و کلکسیون‌های دیجیتال مرتبط هستند را تامین کند.

با قراردادهای هوشمند قابل ارتقا که توسط Cadence (زبان برنامه نویسی توسعه یافته توسط توسعه دهندگان Flow) در هسته خود طراحی شده است، Flow به دنبال تضمین مقیاس پذیری بیشتر است. بلاک چین فلو دارای معماری چند گره‌ای و چند نقشی است که بخشی از فرآیندهای کلیدی تراکنش، یعنی اجماع، اجرا، جمع آوری و تأیید است.

نکته قابل توجه، یکی از بزرگ‌ترین ویژگی‌های بلاک چین Flow، عملکرد بالای آن است: توانایی اجرای بیش از ۱۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه.

 در مورد ساختار کارمزد، Flow دو کارمزد برای تراکنش‌ها اعمال می‌کند: یکی برای ایجاد یک حساب کاربری که از ۰.۰۰۱ FLOW (توکن بومی پلتفرم) شروع می‌شود، و دیگری کارمزد تراکنش است که از ۰.۰۰۰۰۰۱ FLOW شروع می‌شود.

وقتی صحبت از بازارهای ایجاد شده در Flow می شود، NBA Top Shot یکی از موفق ترین نمونه‌ها است. 

در زمان نگارش این مقاله حجم معاملات روزانه آن ۱.۱ میلیون دلار است و تعداد تراکنش‌ها بیش از ۱۰۶ هزار در روز است. به طور کلی، از مرحله آزمایش بتا عمومی خود که در اکتبر ۲۰۲۰ انجام شد، بیش از ۳ میلیون تراکنش را تسهیل کرده است. برخی دیگر از پروژه‌های Flow شامل TuneGO، BloctoBay و xtingles هستند.

Flow همچنین دارای مجموعه ای از APIهای خاص خود است و دستورالعمل‌های جامعی را در مورد نحوه استفاده از آنها ارائه می‌دهد.

Binance Smart Chain

یک بلاک چین برای ساخت توکن NFT

زنجیره هوشمند بایننس یا بایننس اسمارت چین (BSC) یک بلاک چین است که همگام با بلاک چین بایننس اجرا می‌شود.

با این حال، دارای یک عملکرد قرارداد هوشمند پیشرفته (با پشتیبانی Solidity و Vyper) است که به لطف سازگاری آن با ماشین مجازی اتریوم (EVM) امکان پذیر می‌باشد.

این منطق با هدف بدون تغییر ماندن توان عملیاتی بالا در بلاک چین بایننس و در عین حال ارائه عملکرد قرارداد هوشمند قوی به اکوسیستم اجرا شده است. اساساً، BSC یک راه حل مقیاس پذیری لایه ۲ یا خارج از زنجیره نیست – این یک بلاک چین کاملاً مستقل است که می تواند حتی اگر زنجیره بایننس از بین برود، کار کند.

BNB توکن ابزار اصلی کل اکوسیستم بایننس است که هم برای BSC و هم برای Binance Chain استفاده می شود. توکن BNB برای اجرای قراردادهای هوشمند در BSC و پرداخت هزینه تراکنش در بلاک چین بایننس و بایننس DEX استفاده می‌شود.

بایننس اسمارت چین به سیستمی متشکل از ۲۱ تایید کننده وابسته است. این بر اساس مکانیزم اجماع اثبات اعتبار (PoSA) اجرا می‌شود که از زمان بلوک کوتاه پشتیبانی می‌کند و هزینه‌های کمتری را اعطا می‌کند. از آنجایی که BSC با EVM سازگار است، به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد تا پروژه‌های خود را به آرامی از بلاک چین اتریوم منتقل کنند، که در نتیجه از تعداد زیادی ابزار BSC و dApps پشتیبانی می‌کند. از دیدگاه کاربر، این بدان معنی است که برنامه‌هایی مانند MetaMask را می‌توان بدون زحمت برای کار با BSC سفارشی کرد.

علیرغم فراگیر بودن و محبوبیت اتریوم در فضای NFT، توجه هزاران کاربر و پروژه به دلیل عملکرد خوب و کارمزد پایین، به بایننس اسمارت چین جلب شده است؛ گفته می‌شود BSC بین ۵۵ تا ۶۰ تراکنش در ثانیه محاسبه و آن را ثبت می‌کند.

بایننس اسمارت چین برای ایجاد NFT حدود ۰.۰۰۵ BNB (حدود ۳ دلار) کارمزد تراکنش می‌گیرد که در مقایسه با اتریوم بسیار ارزان‌تر است.

قابل ذکر است، BSC توکن استاندارد خود به نام BEP-721 را دارد که امکان ایجاد توکن‌های غیر قابل تعویض را فراهم می‌کند. تا به امروز، چندین پروژه به کاربران امکان می‌دهد NFTها را در زنجیره هوشمند Binance ایجاد و معامله کنند، که برجسته‌ترین آن‌ها BakerySwap (برای NFTهای کلکسیونی)، Battle Pets (برای NFTهای بازی) و PancakeSwap (برای NFTهای مالی) هستند.

BakerySwap به عنوان محبوب‌ترین پروژه در حال اجرا بر روی یک پلتفرم DeFi همه کاره و اولین تبادل AMM + NFT در نظر گرفته می‌شود. این پروژه در ژوئن ۲۰۲۱، موفق شد به نقطه عطف ۵۰۰۰۰۰ تراکنش NFT برسد و به یکی از تراکنش‌های برتر ماه تبدیل شود و حتی از برخی از کریپتوپانک‌های معروف پیشی بگیرد. BakerySwap همچنین ایجاد NFT Bakery Combos را ممکن می‌سازد.

اگر نیاز به اطلاعات در مورد BSC API دارید، می‌توانید به راحتی تمام اطلاعات مربوطه را در وب سایت رسمی دریافت کنید.

Cardano

ساخت توکن غیر مثلی روی بلاک چین کاردانو

کاردانو که توسط یکی از بنیانگذاران اتریوم، چارلز هاسکینسون، راه اندازی شد، یک بلاک چین پیچیده و توزیع شده مبتنی بر اثبات سهام است.

اهداف کلیدی آن شامل فعال کردن تراکنش‌ها درتوکن اصلی خود (به نام ADA) و ایجاد یک محیط مناسب برای توسعه‌دهندگان برای طراحی برنامه‌های کاربردی بسیار مقیاس‌پذیر و قوی با قدرت کاردانو است.

بلاک چین کاردانو دارای دو لایه است، یعنی لایه تسویه کاردانو (CSL) که برای انتقال ADA بین حساب‌ها و ثبت تراکنش‌ها استفاده می‌شود، و لایه محاسباتی کاردانو (CCL) که با منطق قرارداد هوشمند استفاده شده توسط توسعه‌دهندگان برای جابجایی وجوه ارائه می‌شود.

Cardano بر اساس Haskell است که پایه و اساس Plutus، زبان برنامه نویسی قرارداد هوشمند Cardano می‌باشد. Haskell همچنین مسئول تقویت Marlowe، زبان خاص دامنه مورد استفاده برای ایجاد قراردادهای هوشمند مالی است.

کاردانو از عملکرد بالایی برخوردار است: در حال حاضر قادر به پردازش بیش از ۲۵۰ تراکنش در ثانیه است. قابل توجه این است که پروتکل لایه ۲ مقیاس بندی آن به نام Hydra انتظار می رود عملکرد Cardano را تقویت کند و آن را قادر می‌سازد تا با ۲۰۰۰ استخر staking تا ۲ میلیون TPS مقیاس کند. در مورد هزینه تراکنش کاردانو، به حدود ۰.۱۶-۰.۱۷ ADA می‌رسد که تقریباً معادل یک یا دو پنی است.

وقتی صحبت از پروژه‌های NFT در حال اجرا بر روی بلاک چین کاردانو به میان می‌آید، موفق‌ترین آن‌ها عبارتند از Spacebudz (که گفته می‌شود اولین فروش میلیون دلاری NFT در Cardano است)، CardanoKidz (مجموعه ای از کارت‌های کلکسیونی)، پروفسور کاردانو (CNFTهایی که می‌توانند انجام شوند). در دسامبر ۲۰۲۱ منتشر شود، CryptoMayor (یک بازی کلکسیونی)، Crypto Knitties (مجموعه ای از ۱۰۰۰۰ کاراکتر بافتنی – آن‌ها را با CryptoKitties مد روز اشتباه نگیرید)، و Somint (یک بازار هنری).

علاوه بر این، در پایان اکتبر ۲۰۲۱، Cadalabs بازار Cadalabs NFTs & Crypto Collectibles را راه‌اندازی کرد، اولین پلتفرم DeFi NFT و کلکسیون‌های دیجیتال با قدرت کاردانو. Cadalabs به دنبال این است که فرصتی را برای کاربران خود فراهم کند تا به طور انحصاری محتوا و خدمات دیجیتال خود را تولید و برند کنند.

علاوه بر این، Cardano در مفهوم نمادهای قدردانی غیرقابل تعویض (یا NFTA) که مطابق با استاندارد ابرداده Cardano CIP-721 ساخته می‌شوند، پیشگام بوده است.

اگر می‌خواهید کار با Cardano را شروع کنید، می‌توانید APIهای آن را که به عنوان یک سرویس رایگان جامعه ارائه می‌شود را در اینجا بیابید.

سولانای قاتل

ساخت NFT روی سولانا

سولانا که زاییده فکر آناتولی یاکوونکو است، معمولاً به عنوان یکی از سریع‌ترین بلاک چین‌های قابل برنامه‌ریزی در فضای کریپتو شناخته می‌شود که به شدت با اتریوم و کاردانو رقابت می‌کند. سولانا در حال حاضر دارای بیش از ۴۰۰ پروژه شامل DeFi، NFT و Web3 است و تا زمان نگارش، ارزش بازار آن به ۶۵،۱۵۵،۵۸۷،۴۳۲ دلار رسیده است.

بلاک چین Solana بر اساس ترکیب منحصر به فرد مکانیزم‌های اجماع اثبات تاریخ (PoH) و اثبات سهام (PoS) است. منطق پشت PoH به اعتبارسنجی‌ها اجازه می‌دهد تا کنترل ساعت خود را در دست داشته باشند و فرآیند تأیید تراکنش را کاهش دهند، زیرا نودها قبل از اینکه بتوانند مُهرهای زمانی مختلف را تأیید کنند، نیازی به استفاده از قدرت پردازش ندارند.

با پرداختن به نکات فنی، باید اذعان کرد که قراردادهای هوشمند سولانا (به نام برنامه‌ها) از طریق زبان‌های برنامه نویسی Rust و C++ به صورت زنجیره ای مستقر می‌شوند. کارمزد تراکنش آن نسبتاً کم است و تقریباً ۰.۰۰۰۲۵ دلار است.

مسلماً برجسته‌ترین ویژگی Solana که راه را برای پذیرش گسترده‌تر آن هموار کرده است، سرعت فوق‌العاده سریع تراکنش آن است. در حال حاضر، Solana قادر به اجرای ۶۵۰۰۰ تراکنش در ثانیه است و توسعه دهندگان بیان می‌کنند که TPS Solana می‌تواند با رشد شبکه به ۷۰۰۰۰۰ TPS برسد. علاوه بر این، پروتکل ترکیبی بلاک چین امکان کاهش قابل توجه زمان اعتبار سنجی را برای اجرای تراکنش و قرارداد هوشمند فراهم می‌کند.

درست مانند سایر بلاک چین‌ها، سولانا نیز دارای توکن اصلی خود به نام SOL است. در اکتبر ۲۰۲۱، قیمت SOL در ساعات اولیه معاملات ایالات متحده به بالاترین حد خود رسید و ارزش کل سولانا قفل شده (TVL) به بالاترین حد خود یعنی حدود ۱۳.۹۱ میلیارد دلار رسید. علاوه بر این، تا زمان نگارش، SOL در میان توکن‌های پرمعامله در صرافی‌های متمرکز رتبه‌بندی شده است.

علیرغم اینکه سولانا اخیراً راه اندازی شده است، چندین پروژه NFT چشمگیر را به خود اختصاص داده است، که مهم‌ترین آنها عبارتند از Degenerate Ape Academy (مجموعه NFT متشکل از ۱۰۰۰۰ میمون احمق)، Solana Monkey Business (مجموعه NFT متشکل از ۵۰۰۰ NFT میمون‌های هنری منحصر به فرد)، SolPunks (نسخه ای از cryotopunkها با سولانا)، Frakt (مجموعه NFT متشکل از الگوهای طراحی تصادفی تولید شده)، Bold Badgers (مجموعه‌ای از ۱۰۰۰۰ بدجنس پررنگ) و Sollamas (مجموعه ای از ۸۸۸۸ لاما تولید شده منحصر به فرد با حدود ۱۶۵ ویژگی کمیاب).

سولانا همچنین امکان ایجاد بازارهای پیشرفته را فراهم می‌کند. تاکنون، می‌توانید NFT‌ها را بر روی پلتفرم‌های مبتنی بر Solana مانند Solanart.io (که در حال حاضر در نسخه بتا موجود است)، DigitalEyes.market (اولین بازار باز Solana برایNFTها)، Solsea (یک بازار NFT که سازندگان را قادر می‌سازد هنگام تولید NFT مجوزها را انتخاب و جاسازی کنند.)، و Metaplex (که به هنرمندان و سازندگان این امکان را می‌دهد که ویترین فروشگاه خود را برای NFTها راه‌اندازی و حراج‌های آنلاین را اجرا کنند).

علاوه بر این، Solana با برنامه توکن SPL ارائه می شود – یک استاندارد توکن در بلاک چین Solana. درست مانند توکن‌های ERC-20 مبتنی بر اتریوم، توکن‌های SPL نیز به طور خاص برای برنامه‌های DeFi طراحی شده اند. سولانا حتی یک پل زنجیره‌ای به نام Wormhole ایجاد کرده است که به کاربران امکان می‌دهد توکن‌های ERC-20 را در یک قرارداد هوشمند اتریوم قفل کنند و سپس توکن‌های SPL مربوطه را در بلاک‌چین سولانا برش دهند.

برای مشاهده همه APIهای موجود، وب سایت مستندسازی Solana را بررسی کنید.

EOS

EOS یک بلاک چین است که توسعه بدون اصطکاک برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند را امکان پذیر می‌کند. توکن‌های بومی EOS در اصل توکن‌های ERC-20 بودند، به این معنی که در بالای بلاک چین اتریوم ایجاد شده بودند. این بلاک چین به دلیل داشتن بزرگ‌ترین عرضه اولیه کوین (ICO) تا کنون شناخته شده است، که توانسته با فروش یک میلیارد توکن EOS در طول سال حدود ۴ میلیارد دلار به دست آورد.

EOS از الگوریتم اجماع اثبات سهام (DPoS) استفاده می‌کند. C++ زبان برنامه نویسی کلیدی است که بلاک چین را قادر می‌سازد قراردادهای هوشمند با عملکرد بالا راه اندازی کند. با این حال، قابل توجه این است که EOS در واقع می‌تواند از هر زبانی که در (WebAssembly (WASM کامپایل می‌شود، پشتیبانی کند.

وقتی صحبت از معیارهای عملکرد به میان می‌آید، EOS قادر است حدود ۴۰۰۰ تراکنش در ثانیه را با میانگین زمان تایید ۰.۵ ثانیه انجام دهد. در مورد ساختار کارمزد، از نظر فنی EOS هیچ هزینه تراکنشی دریافت نمی‌کند. با این حال، کاربران موظفند برای ثبت کیف پول خود در بلاک چین، برخی از توکن‌های EOS را واریز کنند. علاوه بر این، مهم است که تاکید کنیم که در سال ۲۰۲۰ EOS یک استاندارد جدید NFT به نام AtomicAssets را معرفی کرد. هدف از این کار حل مشکلات مکرر کاربردپذیری است که برخی از استانداردهای موجود با عدم نیاز به رم از کاربر با آن مواجه هستند.

در میان برجسته‌ترین پروژه‌های NFT در بلاک چین EOS، می‌توان از AtomicMarket (قرارداد هوشمند بازار NFT نقدینگی مشترک)، Upland (متاوران زمین که به دنیای واقعی نقشه‌برداری شده و از طریق وب، iOS و اندروید قابل دسترسی است)، Crypto Dynasty (یک بازی RPG&PvP dApp)، و Blockchain Cuties (یک بازی رمزنگاری کلکسیونی با ماجراجویی) نام برد.

اسناد EOS API را می‌توان در اینجا مشاهده کرد.

WAX

WAX که مخفف تبادل دارایی جهانی است، یک بلاک چین خنثی کربن است که بر اساس مکانیزم اجماع اثبات سهام (DPoS) اجرا می‌شود و حدود ۸۰۰۰ تراکنش در ثانیه را انجام می‌دهد.

توسعه دهندگان از WAX به عنوان یک ماشین برش NFT سبز یاد می‌کنند، زیرا در هر تراکنش حدود ۱۲۵۰۰۰ برابر انرژی کمتری در مقایسه با اتریوم مصرف می‌کند. به گزارش DappRadar، تا اول نوامبر، تعداد کاربران WAX 508.94 هزار نفر برآورد شد و تعداد کل تراکنش‌ها به ۱۴.۶ میلیون رسید.

پلتفرم WAX هیچ زبان برنامه نویسی سفارشی ندارد. قراردادهای هوشمند آن به زبان C++ نوشته شده‌اند، اگرچه توصیه می‌شود قبل از شروع به کارگیری قراردادها، از کتابخانه API WAX C/C++ استفاده کنید. توکن ابزار اصلی WAX WAXP نام دارد. برای پرداخت کارمزد تراکنش، حاکمیت و سهام استفاده می‌شود.

در ژانویه ۲۰۲۱، اعلام شد که WAX قرار است ۲ درصد کارمزد شبکه را برای تمام تراکنش‌های بازار ثانویه NFT اجرا شده در بلاک چین WAX اعمال کند. قرار است این هزینه جمع آوری، جمع آوری و سپس بین شرکت کنندگان مدل WAX DeFi توزیع شود. این بدان معناست که هر بار که یک توکن غیرقابل تعویض در یک بازار مبتنی بر WAX خریداری/فروش می‌شود، ۲% از آن تراکنش به عنوان کارمزد شبکه جمع‌آوری می‌شود و از طریق سیستم WAX DeFi در اتریوم به جامعه WAX پرداخت می‌شود. گذشته از این، خوب است بدانید که برش NFT روی WAX فقط چند سنت هزینه دارد.

WAX از نظر حقوقی به‌عنوان دوستدار محیط‌ زیست و بلاک‌چین در نظر گرفته می‌شود: در آگوست ۲۰۲۱، WAX مجموعه‌ای از NFT‌های VIRL Offset کربن را منتشر کرد که می‌توان مستقیماً از WAX خریداری کرد. قیمت این NFT ها از ۱ تا ۱۰۰ دلار متغیر است. منطق پشت این مفهوم در این واقعیت نهفته است که دارنده NFT می تواند یک NFT را زمانی که بخواهد ردپای کربن خود را جبران کند، کمپوست کند. با انجام این کار، یک نهال درخت به ازای هر یک دلار هزینه شده توسط بنیاد ملی جنگل کاشته خواهد شد. جالب و عاقلانه به نظر می رسد، درست است؟

WAX به عنوان یک پایه محکم برای چندین NFT عمل کرده است، از جمله Alien Worlds (یک متاورس NFT که در آن می توانید با آیتم‌های دیجیتال منحصر به فرد بازی کنید)، R-Planet (یک سیستم بازی انقلابی NFT staking و بازی که به کاربران اجازه می‌دهد از NFTهای استفاده نشده خود بهره مند شوند) و Farmers World (اولین بازی کشاورزی که بر روی پلتفرم NFT کار می‌کند).

WAX ثابت کرده است که یک راه حل بلاک چین قابل دوام برای ایجاد بازارهای NFT است. تا به امروز، می‌توانید NFT‌ها را بر روی پلتفرم‌های زیر با WAX بفروشید و/یا بخرید: NeftyBlocks (یک بازار کاربرپسند که به کاربران امکان می‌دهد بدون زحمت مجموعه‌های NFT را خریداری، توزیع و مدیریت کنند) و AtomicHub (راه‌حلی یک‌جا برای ایجاد و تجارت NFTها).

بلاک چین WAX همچنین دارای دستورالعمل‌ها و APIهای مفیدی است که می‌تواند به توسعه‌دهندگان در ساخت راه‌حل‌های کاملاً پیشرفته و پیچیده مبتنی بر WAX کمک کند.

Algorand

Algorand یک بلاک چین لایه ۱ بسیار ایمن و مقیاس پذیر است که برای راه اندازی و مدیریت NFTها کاملاً مناسب است. تیم Algorand صمیمانه به اهمیت بازار NFT اعتقاد دارد، به همین دلیل است که عملکرد NFT مفصلی را ارائه کرده است که نیاز به پروژه‌های NFT برای طراحی برنامه‌های اضافی با ویژگی‌های پیچیده را از بین می‌برد.

بلاک چین Algorand از اجماع اثبات سهام خالص (PPoS) استفاده می‌کند که به طور تصادفی و مخفیانه اعتبارسنجی بلوک را از دارندگان توکن خود انتخاب می‌کند. این مکانیسم اجماع درجه بالایی از عدم تمرکز را تضمین و از هر گونه فورک بلاک چین جلوگیری می‌کند. به این ترتیب، دارایی‌های NFT مبتنی بر الگوورند با سطوح بالایی از حفاظت ارائه می‌شوند.

جامعه Algorand به موفقیت بلندمدت NFTها اعتقاد دارد. این فناوری برای توکن‌های غیرقابل تعویض و نیازهای تراکنشی آن‌ها بهینه شده است، بنابراین فرآیند توسعه NFT بسیار کارآمدتر می‌شود. Algorand همچنین در تلاش است تا یک بلاک چین کاملا سبز و کربن منفی باشد. اخیراً با ClimateTrade، یک شرکت پیشرو که با شفافیت انتشار CO2 و قابلیت ردیابی با کمک راه‌حل‌های مبتنی بر بلاک چین سروکار دارد، همکاری کرده است. Algorand و ClimateTrade در حال برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف پایداری خود با جبران انتشار CO2 و تبدیل سیاره به مکانی بهتر هستند.

توکن بومی Algorand (به نام ALGO) دارندگان آن را قادر می‌سازد در فرآیند تصمیم گیری شرکت کنند. یکی دیگر از ویژگی‌هایی که ارزش برجسته کردن دارد این است که Algorand بدون ماینینگ است که از حمله احتمالی ۵۱ درصدی شبکه جلوگیری می‌کند.

علاوه بر این، Algorand ظرفیت انجام بیش از ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه را دارد و انتظار می‌رود به زودی به ۴۶۰۰۰ تراکنش در ثانیه برسد. در مورد کارمزد تراکنش، نسبتاً کم است و ۰.۰۰۱ ALGO تعیین شده است. قراردادهای هوشمند آن به زبان تأیید اجرای تراکنش (TEAL) نوشته شده است، یک زبان اسمبلی که توسط ماشین مجازی (Algorand (AVM تفسیر می‌شود، و یا با دست یا با کمک پایتون با استفاده از کامپایلر PyTEAL ایجاد می‌شود.

علیرغم راه اندازی در سال ۲۰۱۹، Algorand توسعه چندین NFT، از جمله ANote Music (یک بازار NFT که نوازندگان را با مخاطبان خود ارتباط می دهد)، ALGOeggs (یک پروژه ترکیبی NFT متشکل از قطعات هنری ۲ بعدی و ۳ بعدی)، Dahai (یک هنر زیبا نمادین)، بازار و DEX، و Opulous (پلتفرمی برای راه اندازی NFTهای حق چاپ موسیقی) را تسهیل کرده است.

اگر زمانی به APIهای Algorand نیاز داشتید، اسناد مربوطه را در پورتال توسعه دهنده بررسی کنید.

Tezos

Tezos یک بلاک چین غیرمتمرکز و منبع باز است که اجرای بی دردسر تراکنش‌های P2P را امکان پذیر می‌کند و به عنوان یک پلتفرم پیچیده برای استقرار قراردادهای هوشمند عمل می‌کند.

یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های Tezos، عملکرد خود اصلاح‌شونده است که به آن اجازه می‌دهد تا مکانیزم زنجیره باز را برای از بین بردن هارد فورک در هنگام پیشنهاد، انتخاب، آزمایش و فعال‌سازی ارتقاء پروتکل پیاده‌سازی کند.

در حال حاضر، بلاک چین تزوس بر روی مکانیزم اجماع منحصربفرد اثبات سهام (LPoS) اجرا می‌شود، جایی که اعتباردهنده «نان‌پز یا baker» یا «تأییدکننده» نامیده می‌شود. برخلاف DPoS، در LPoS هر کاربری این قابلیت را دارد که به شرط داشتن کوین‌های کافی، اعتبارسنجی شود. اگر آن‌ها نتوانند این شرط را برآورده کنند، می توانند واگذاری را انتخاب کنند. ایده ای که در پس این مفهوم خارق العاده قرار دارد، افزایش شمول و تمرکز بیشتر بر نقدینگی حاکمیتی به جای مقیاس پذیری شبکه است.

بلاک چین تزوس در هر ثانیه حدود ۴۰ تراکنش را انجام می دهد و کارمزد تراکنش آن حدود ۱۰ سنت است. با این حال، در سال ۲۰۲۰، تزوس از ارتقای “دلفی” خود رونمایی کرد که قرار است هزینه‌های گاز را تا ۷۵ درصد کاهش دهد.

Tezos دارای هر دو زبان قرارداد هوشمند دامنه خاص به نام Michelson و زبان‌های پشتیبانی شده گسترده برای نوشتن قراردادهای هوشمند Tezos مانند SmartPy و LIGO است.

جدای از آن، تزوس دارای توکن ابزار و ارز دیجیتال بومی خود به نام XTZ است. این به عنوان یک وسیله مبادله استفاده می‌شود و به کاربران اجازه می‌دهد در عملکردهای حاکمیت زنجیره ای پلتفرم شرکت کنند.

نکته مهم، در حالی که Tezos دارای سه استاندارد توکن است، تنها یکی از آنها، FA2، برای توکن‌های غیر قابل تعویض طراحی شده است. یک شناسه توکن منحصر به فرد را به هر توکن اختصاص می‌دهد و آن را به آدرس مالک توکن می‌چسباند.

بلاک چین Tezos به عنوان پایه ای محکم برای چندین بازار NFT مانند Kalamint (یک بازار عمومی NFT تحت مالکیت جامعه)، Hic et Nunc (مورد استفاده برای استخراج و تجارت NFT)، بازار بازار (یک بازار NFT کربن منفی)، OneOf (یک پلت فرم NFT موسیقی) و Objkt (بزرگترین بازار FA2 در Tezos) عمل کرده است.

علاوه بر این، تزوس توجه تعدادی از سلبریتی‌ها و برندهای معروف را به خود جلب کرده است که از بلاک چین برای استخراج NFTهای خود استفاده کرده اند. این فهرست شامل دوجاکت، ردبول و جوایز گرمی است.

همه منابع API Tezos به صورت عمومی در دسترس هستند.

Tron

ترون قبل از مهاجرت به شبکه مستقل خود در سال ۲۰۱۸ یک توکن ERC-20 مبتنی بر اتریوم بود. این روزها، ترون یک بلاک چین غیرمتمرکز منبع باز کاملاً پیشرفته است که توسعه dApps، قراردادهای هوشمند و توکن‌ها را تسهیل می‌کند.

Tron استانداردهای توکن بومی خود را دارد. در سال ۲۰۲۰، یک استاندارد NFT جدید به نام TRC-721 (که کاملاً با ERC-721 سازگار است) را علاوه بر TRC-20 موجود معرفی کرد تا چشم‌اندازهای جدید برای بلاک چین کشف شود.

بلاک چین ترون اجماع اثبات سهام (DPoS) را با ۲۷ ابر نماینده چرخشی اتخاذ می‌کند. قراردادهای هوشمند آن در زبان برنامه نویسی Solidity توسعه یافته است که برای استقرار قراردادها بر روی بلاک چین‌های مختلف استفاده می شود. ماشین مجازی (Tron (TVM کاملاً با محیط‌های EVM سازگار است و به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا قراردادهای هوشمند را در یک محیط ترکیبی با Solidity ایجاد، اشکال زدایی و اجرا کنند.

Tron همچنین دارای ارز بومی خود به نام Tronix یا به اختصار TRX است. این برای پرداخت مستقیم به سازندگان محتوا برای دسترسی به برنامه‌ها استفاده می‌شود. در مورد عملکرد تراکنش، بلاک چین ترون ادعا می‌کند که می تواند حدود ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه انجام دهد و کسری از یک پنی برای هر تراکنش دریافت می‌کند.

بنیاد ترون با متقاعد شدن از اهمیت NFTها، اخیرا یک صندوق ۳۰۰ میلیون دلاری به نام Tron Arcade راه اندازی کرده است که طی سه سال آینده در پروژه‌های بازی برای کسب درآمد سرمایه گذاری خواهد کرد. نکته قابل توجه، ترون برای خود جایگاهی در حوزه توسعه NFT ایجاد کرده است و برای پروژه‌های مختلف NFT انتخاب شده است. تا به امروز، می‌توانید با چندین کمپین NFT مجهز به Tron مواجه شوید، از جمله TPunks (نسخه ای شبیه به CryptoPunks اما توسعه یافته در ترون)، TronMeebits (مجموعه‌ای از ۲۰۰۰۰ آواتار سه بعدی متمایز)، Kraftly (یک بازار NFT برای خرید و فروش دارایی‌های دیجیتال انحصاری) و NFTOne (اولین بازار NFT مبتنی بر Tron در جهان).

علاوه بر این، شبکه Tron انواع تماس‌های API را ارائه می‌کند که کاربران را قادر می‌سازد تا به طور مؤثر با بلاک چین تعامل داشته باشند.

جمع بندی

یک فریاد بزرگ برای کسانی که این سفر را با ما در ده بلاک چین محبوب برای توسعه NFT تا انتها انجام داده اند!

بدون شک، توکن‌های غیرقابل تعویض تبدیل به چیز بزرگ بعدی شده‌اند و در کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ که مشتاق شروع کمپین‌های NFT و کسب درآمد هستند، نفوذ کرده‌اند. با این حال، برای اطمینان از موفقیت بلندمدت پروژه شما، بسیار توصیه می‌شود که بلاک چینی را که کمپین NFT شما در آن اجرا می‌شود، متوقف کرده و با دقت انتخاب کنید. بنابراین، باید به این فکر کنید که کدام ویژگی بلاک چین بیشترین ارزش را برای شما دارد و گزینه‌های موجود در بازار را مطالعه کنید.

بر اساس بینش‌های بالا، می‌توانیم نتایج زیر را بگیریم: اگر به دنبال یک بلاک چین با کارمزد تراکنش کم و توان عملیاتی بالا هستید، باید Flow یا Solana را در نظر بگیرید.

اگر می‌خواهید پروژه‌تان را محبوب کنید، عاقلانه است که اولویت را به اتریوم بدهید، زیرا برجسته‌ترین توکن‌ها، dApps و swap‌ها بر روی اتریوم خوب قدیمی است که به زودی ارتقای بزرگی را پیش‌بینی می‌کند.

با این حال، اگر پایداری دغدغه اصلی شماست، قطعا باید یک بلاک چین “سبز” را انتخاب کنید. در حال حاضر، سازگارترین گزینه‌های موجود برای محیط‌زیست Algorand و WAX هستند، اگرچه سایر بلاک‌چین‌هایی که بر روی مکانیسم‌های اجماع PoS، LPoS، PoSA یا DPoS اجرا می‌شوند (مانند Tron، EOS، Tezos، Binance Smart Chain و Cardano) نسبت به PoW کربن دی اکسید کمتری در هوا منتشر می‌کنند.

۵/۵ - (۱۶ امتیاز)
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به ایران بیت می‌باشد.